til 2 personer
2 dl ris
4 dl vann
300 g svinefilet eller 2 kyllingbryst
litt margarin
2 ts carry
150 g hodekål
1 paprika
litt purre
200 g rensa reker
3 ss soyasaus
2 egg
2 dl ris
4 dl vann
300 g svinefilet eller 2 kyllingbryst
litt margarin
2 ts carry
150 g hodekål
1 paprika
litt purre
200 g rensa reker
3 ss soyasaus
2 egg
Kok ris.
Finsnitt hodekål, purre og skjær paprika i tynne strimler.Bland sammen eggene og stek som omelett i en liten panne.
Ha karri rett i panna og la det frese opp. Tilsett grønnsakene. Ha i litt mer margarin hvis det blir tørt.
Tilsett soyasaus.
Tilsett soyasaus.
Når alt er gjennomvarm tilsettes rekene. De skal bare bli varme, men ikke koke - da blir de seige.
Legg omelettstrimlene på toppen og server. Det ser mye ut, men her er hele middagen i en panne.
Sett soyasaus på bordet så alle kan ta på mer etter egen smak.
Del omeletten i strimler og legg de på toppen.
Sett soyasausen på bordet slik at alle kan tilsette mer etter eget ønske.
Det passer godt med en lett øltype til denne retten, men jeg kan også anbefale Jacob's Creek Merlot 2019.
Mine krav til vinen var at den skulle tåle karri og soyasaus, og samtidig passe til lyst kjøtt og reker. Dette er en vin av druetypen merlot og den beskrives på denne måten: Bløt og umiddelbar, preg av saftige modne mørke bær og urter, litt varm ettersmak.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar