Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Biff

Etter noen mislykka forsøk med biff for veldig mange år siden har jeg holdt meg unna.

Nå var jeg klar, og hadde forberedt meg godt. Jeg hadde lest mange metoder for å få mørt kjøtt og tatt et valg. Det viktigst var nok at kjøttet var mørt. Jeg hadde latt pakka med kjøtt ligge i kjøleskapet til dagen etter siste forbruksdag. Det er helt i orden å gjøre det med oksekjøtt. 


ca 400 g ytrefilet
smør til steking











La kjøttet ligge på benken i ca 30 min før steking. 
Krydre på begge siden med salt og pepper.













Sett stekeovnen på 225 grader. 
Ha smør i en varm stekepanne og la smelte og bli gyldent. Smør blir fort brent så det er viktig å passe temperaturen.  Det anbefales å ha litt olje i panna, men jeg liker ikke oljesmaken.

Bruk så høy temperatur som mulig(uten at det svis) og stek i 2 min på hver side. 

 

Legg biffene over i ildfast form (eller bruk stekepanna, om den tåler det). La  biffene hvile på benken i 2-3 min.

Sett forma i stekeovnen i 8 min. 

La ut og la den hvile i 10 min. Om man ønsker helt varmt kjøtt settes forma tilbake i stekeovnen i 2 min. 

Jeg serverte med stekt løk (med noen gulrotskiver i), brokkolipure, stekte poteter og bearnaise. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar