Etter noen mislykka forsøk med biff for veldig mange år siden har jeg holdt meg unna.
Nå var jeg klar, og hadde forberedt meg godt. Jeg hadde lest mange metoder for å få mørt kjøtt og tatt et valg. Det viktigst var nok at kjøttet var mørt. Jeg hadde latt pakka med kjøtt ligge i kjøleskapet til dagen etter siste forbruksdag. Det er helt i orden å gjøre det med oksekjøtt.
ca 400 g ytrefilet
smør til steking
Krydre på begge siden med salt og pepper.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Ha smør i en varm stekepanne og la smelte og bli gyldent. Smør blir fort brent så det er viktig å passe temperaturen. Det anbefales å ha litt olje i panna, men jeg liker ikke oljesmaken.
Bruk så høy temperatur som mulig(uten at det svis) og stek i 2 min på hver side.
Sett forma i stekeovnen i 8 min.
La ut og la den hvile i 10 min. Om man ønsker helt varmt kjøtt settes forma tilbake i stekeovnen i 2 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar