Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Valmuebrød


1 l vann
1 pk gjær
2 ss fiberhusk

850 g fint glutenfritt mel
1 ts salt
1 ts bakepulver

100 g smeltet melkefri margarin









Varm vann til 37 grader, visp inn tørrgjær og fiberhusk. La det stå i 10 min. Da er det tyknet nesten som tapetklister.


Vei opp 850 g fint glutenfritt mel og tilsett salt og bakepulver. 



Ha melblandingen i eltemaskinen, tilsett gjærblandingen, smeltet margarin og egg.
Jeg byttet ut egg med 1 ts eggerstatning.

Elt i ca 5 minutter.








Strø litt glutenfritt mel over deigen. Dekk med plast. Forhev i 1 time.

Ha deigen på benken

  

Brett deigen sammen og rull den til en pølse, og del i 16 biter.
 
 


Trill emnene først til boller og så til korte pølser. 

 

Legg emnene på stekebrett og sett til etterhev på benkt i minst 30 minutter, helst 45. 
Stekes ved 225 grader i ca 20 min. Sjekk at det er stekefarge under. Gutenfri gjærbakst virker ikke gjennomstekt så ikek stek de for lenge.

Avkjøles på kakerist, og oppbevares i fryser. 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar