1 l vann
1 pk gjær
2 ss fiberhusk
850 g fint glutenfritt mel
1 ts salt
1 ts bakepulver
100 g smeltet melkefri margarin
1 pk gjær
2 ss fiberhusk
850 g fint glutenfritt mel
1 ts salt
1 ts bakepulver
100 g smeltet melkefri margarin
Varm vann til 37 grader, visp inn tørrgjær og fiberhusk. La det stå i 10 min. Da er det tyknet nesten som tapetklister.
Vei opp 850 g fint glutenfritt mel og tilsett salt og bakepulver.
Ha melblandingen i eltemaskinen, tilsett gjærblandingen, smeltet margarin og egg.
Jeg byttet ut egg med 1 ts eggerstatning.
Elt i ca 5 minutter.
Strø litt glutenfritt mel over deigen. Dekk med plast. Forhev i 1 time.
Ha deigen på benken
Brett deigen sammen og rull den til en pølse, og del i 16 biter.
Legg emnene på stekebrett og sett til etterhev på benkt i minst 30 minutter, helst 45.
Stekes ved 225 grader i ca 20 min. Sjekk at det er stekefarge under. Gutenfri gjærbakst virker ikke gjennomstekt så ikek stek de for lenge.
Avkjøles på kakerist, og oppbevares i fryser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar