Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Bringebæris


10 porsjoner

Bringebærsorbet
500 g bringebær

2,5 dl melis

Vaniljeis
3 hele egg 
1,5 dl sukker
4 dl fløte
3 ss vaniljesukker feks Jacobs

Pynt
2-3 Smash-sjokolade/porsjon
Kjør bringebær og melis i matmølle.
Pisk eggedosis.
Pisk krem.
Rør litt og litt av eggedosisen inn i kremen.
gfgdfgf     

Kle en brødform med plast.
For å få vaniljeis lagvis med sorbet bør vaniljeisen få fryse litt før bærsausen ringles over. Bærsausen er tyngre og jeg opplevde at den sank til bunnen.

Sett i frys minst 4 timer før servering og helst dagen før. 
Hakk sjokoladen lett med en kniv.
  

Hvelv isen på ei fjøl, ta av plasten og del i tykke skiver. Legg på tallerken og pynt med sjokolade.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar