Nok til 4 som middag eller 8 som forrett
4 sjalottløk el 1 gul løk
500 g asparges
litt smør
5 dl vann + 1 terning kyllingbuljong eller grønnsaksbuljong
2 dl matfløte
litt salt og pepper
litt salt og pepper
Aspargessuppe lages på den delen av stilken man knekker av før den fine delen av asparges brukes som grønnsak. Hvis man bruker hele aspargesen så skjæres blomsten av og brukes i suppa til pynt,
Neste gang vil jeg skjære stilkene i løvtynne skiver. Det tar litt mer tid, men suppa blir så mye bedre.
Neste gang vil jeg skjære stilkene i løvtynne skiver. Det tar litt mer tid, men suppa blir så mye bedre.
Fres løken noen minutter, ha i asparges og la det surre i ca 5 min. Pass på at det er nok smør i kjelen så det ikke blir svidd.
Kjør suppa jevn med stavmikser eller matmølle.
Ha i fløte og la det få et raskt oppkok.
Smak til med salt og pepper, og tilsett litt mer fløte hvis suppa er for tykk.
Smak til med salt og pepper, og tilsett litt mer fløte hvis suppa er for tykk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar