Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Aspargessuppe


Nok til 4 som middag eller 8 som forrett

4 sjalottløk el 1 gul løk
500 g asparges
litt smør
5 dl vann + 1 terning kyllingbuljong eller grønnsaksbuljong
2 dl matfløte
litt salt og pepper







Aspargessuppe lages på den delen av stilken man knekker av før den fine delen av asparges brukes som grønnsak. Hvis man bruker hele aspargesen så skjæres blomsten av og brukes i suppa til pynt,

Neste gang vil jeg skjære stilkene i løvtynne skiver. Det tar litt mer tid, men suppa blir så mye bedre.
Fres løken noen minutter, ha i asparges og la det surre i ca 5 min. Pass på at det er nok smør i kjelen så det ikke blir svidd.
 

Hell i kraft, og la det småkoke til aspargesen er helt myk. 













Kjør suppa jevn med stavmikser eller matmølle. 

  

Ha i fløte og la det få et raskt oppkok.
Smak til med salt og pepper, og  tilsett litt mer fløte hvis suppa er for tykk.



  

Øs suppa i tallerkene og legg de rå aspargestuppene på toppen. 







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar