2 ss olje
4 dl hvetemel
1/2 pk gjær
litt salt
150 g Brie eller 100 g blåmuggost
1,5 dl creme fraiche (eller ferdig pizzasaus)
2 ts oregano
evnt litt hvitløk, salt og pepper
4 store sjampinjong
1/2 dl olje
1 ss Provence krydder
Kjevle deigen slik den passer til en stekeplate.
Smør bunnen med cremè fraîche. (Det blir mer smak ved å blande 1 ts revet hvitløk i.)
Strø på oregano
Del ost i små biter og fordel over hele bunnen. Legg på sopp.
(Blåmuggost til venstre og brie til høyre. Jeg laget dobbel porsjon, og hadde besøk av barnebarn som ikke ønsket sopp.)
La pizza etterheve minst 15 min.
Serveres med litt opprevet spekeskinke og rømmesaus.
1 dl lettrømme
1 ss lettmajones
litt salt
litt presset hvitløk
litt pepper
litt estragon eller gressløk
Bland rømmesausen mens pizzadeigen forhever.
Sopp til fyll:
Skjær sopp i skiver.
Fres i varm olje og strø på krydder.
Legg på lokket og la det stå på svak varme til soppen er mør.
Ta av lokket og avkjøl.
Kjevle deigen slik den passer til en stekeplate.
Smør bunnen med cremè fraîche. (Det blir mer smak ved å blande 1 ts revet hvitløk i.)
Strø på oregano
Del ost i små biter og fordel over hele bunnen. Legg på sopp.
(Blåmuggost til venstre og brie til høyre. Jeg laget dobbel porsjon, og hadde besøk av barnebarn som ikke ønsket sopp.)
La pizza etterheve minst 15 min.
Stek midt i ovnen i 20 - 25 min til skorpen er litt sprø.
Skjær i biter.
1 dl lettrømme
1 ss lettmajones
litt salt
litt presset hvitløk
litt pepper
litt estragon eller gressløk
Bland rømmesausen mens pizzadeigen forhever.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar