Jeg bruker alltid rips som har vært frosset.
2 l saft
1,2 kg sukker
Kok opp. Tilsett sukker under omrøring og kok videre ved middels varme i 10-20 min. Det skal bare småkoke.
Noen bruke syltepulver i. Da vil saften tykne fortere og geleen vil bli lysere.
Gjør glassene klar mens saften koker.
Vask glass og lokk godt, og skyll de.
Sett glassene opp ned i tørr langpanne og sett i kald ovn. Sett ovnen på 125 grader. Når den temperaturen er nådd, slå av ovnen og la langpanna stå der til glassene skal brukes.
Lokkene kokes i en kjele med vann
Ta geleprøven etter 10 minutter: legg 2 ss saft på en asjett og sett i kjøleskapet.
Dra en teskje gjennom.
Hvis saften har stivnet er geleen ferdig, hvis ikke må den koke litt lengre.
Ikke kok for lenge da blir det sirup og ikke gelè
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar