750 g hodekål eller 1 lite hode
1 l vann
1 ts salt
saus:
4 ss margarin
4 ss hvetemel
3 dl kraft fra koking av kål
3 dl melk
1/4 ts malt muskat
1/4 ts pepper
1/2 ts salt
Kok opp vann og ha kålen i. La det småkoke til kålen er mør, ca 5 min.
Hell kålen i en melsikt, og ta vare på kokevannet.
Smalt margarin i en kjele og ha i hvetemel. Spe med melk og la det koke opp godt mellom hver speing. Rør kraftig.
Hell også i noe av kokevannet fra kålen til det blir en tykk hvit saus. Husk at det vil være en del vann på kålen slik at den blir tynnere tilslutt.
Tilsett den kokte kålen.La stuingen koke opp.
Smak til med salt, pepper og malt muskatnøtt.
Passer godt til kjøttkaker og karbonader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar