Å strø noen jordskokkchips på Hakkebøffen var absolutt vellykket.
1/2 -1 jordskokk/person
1-2 dl rapsolje
evnt litt salt
Vask jordskokken godt og tørk godt av. Jeg brukte jordskokk rett fra hagen og valgte å la skallet sitt på. Skallet blir tykkere ved lagring, og jeg hadde nok skrelt jordskokken hvis skallet er veldig mørkt og tykt.
Skjær løvtynne skiver. Jeg prøvde både skarp kniv og potetskreller. Det var bare skivene fra potetskreller som ble så sprø som jeg ønsket.
Varm olje i en liten gryte. Når olje freser rundt en trepinne er den varm nok.
Ha jordskokkskivene i. Ikke stek for mye om gangen.
Når jordskokken er gylden og skivene har krøllet seg lett, er den ferdig
Ta chipsen opp med en hullsleiv i metall og la den renna av seg på tørkepapirkledt kakerist.
Kan lages dagen før. Oppbevares på en tallerken eller stor fat avhengig av mengden.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar