Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Fritert jordskokk

Å strø noen jordskokkchips på Hakkebøffen var absolutt vellykket.

1/2 -1 jordskokk/person
1-2 dl rapsolje

evnt litt salt


Vask jordskokken godt og tørk godt av. Jeg brukte jordskokk rett fra hagen og valgte å la skallet sitt på. Skallet blir tykkere ved lagring, og jeg hadde nok skrelt jordskokken hvis skallet er veldig mørkt og tykt. 

Skjær løvtynne skiver. Jeg prøvde både skarp kniv og potetskreller. Det var bare skivene fra potetskreller som ble så sprø som jeg ønsket.

 

Varm olje i en liten gryte. Når olje freser rundt en trepinne er den varm nok.
Ha jordskokkskivene i. Ikke stek for mye om gangen.
Når jordskokken er gylden og skivene har krøllet seg lett, er den ferdig
 



Ta chipsen opp med en hullsleiv i metall og la den renna av seg på tørkepapirkledt kakerist.

Kan lages dagen før. Oppbevares på en tallerken eller stor fat avhengig av mengden.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar