Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Sjokoladepudding uten melk og vaniljesaus uten egg og melk

nok til 2 porsjoner

Sjokoladepudding:
1 1/3 plate gelatin
1 dl rismelk
2/3 dl soyafløte
16 g sukker
33 g melkefri sjokolade (lys eller mørk etter eget ønske)


Vaniljesaus:
2 dl rismelk
1 ss maizennamel
1/2 ss vaniljesukker fra apoteket
1 ss vanlig sukker
litt gulfarge












Lag sjokoladepuddingen:

Legg geltinplater i kaldt vann i 10 min.
Kok opp melk og soyafløte sammen med sukker.
Ha i sjokolade.
Klem vannet av gelatinplatene og ha det i melkeblandingen. Rør godt.
La sjokoladeblandingen bli litt avkjølt før den helles i serveringsbolle eller porsjonsskåler.
 


 
Lag sausen:

Bland rismelk, maisennamel og sukker (inkl vaniljesukker) i en kjele og varm opp.
Rør godt under oppvarming. Tilsett litt mer rismelk for riktiig tykkelse.
Tilsett litt gul matfarge. (Jeg brukte gurkemeie. Da ble den for oransje og fikk en spesiell smak.)
Avkjøl sausen og hell på litt rett før servering. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar