Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Helstekt kylling

En helstekt kylling gir saftig kjøtt
som kan brukes i mange retter.





Pensle med 3-4 ss smeltet smør
Strø på krydder. Salt, pepper, paprika, ulike grillmixer, tandorikrydder, paprika

Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 1 time. Man kan sette steketermometer inn i brystfileten. Da skal kjernetemperatur være 68 grader.

Sjekk om kyllingen er ferdig med å lage et lite snitt i lårfestet. Når kraften som renner ut er helt klar da er kyllingen ferdigstekt. Hvis kraftig er uklar/rosa må kylling steke lengre.



Kyllingen må hvile 15 min før oppskjæring.

Jeg skar av brystfiletene for å bruke de umiddelbart.

Resten av kyllingen deles i biter og alle benene fjernes. Frys bort til kyllingsuppe eller kyllingsalat.
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar