Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Appelsin og eplekompott


Republisert. Bedre fremgangsmåte og nye bilder

1 rød løk
1 appelsin 
1 liten boks ananas 

1 eple 
2 ss sukker







Snitt løken fint.




Skjær ut skinnfrie båter av appelsinet.





Press resten av appelsinen for å få ut all saften.

Oppbevar saft og fruktkjøtt hver for seg.




Skjær eple og ananas i passe biter.

Surr løk i smør.

Hell i ananas og eplebiter. La det surre til  mørt før appelsin has i.

Ha i sukker.
  
Hell i saft fra appelsin evt også fra ananas og kok inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar