Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Svinefilet


Republisert med bedre forklaring og mange bilder

1 svinefilet, indre eller ytre.
Marinade hvis ønsket.

150 - 200 g/person
salt og pepper
Sett stekeovnen på 125 grader
Tørk av kjøttet.
Ha på pepper.
.
La margarin bli godt varmt før kjøttet legges i stekepanna.
Brun kjøttet hele veien rundt.
Legg kjøttet i en ildfast form eller langpanne.
Sett steketermometer inn i kjøttet langsetter midt i fileten.
Stek til kjernetemperatur 64 grader.
Ta formen med kjøttet ut, strø på salt og pakk fileten inn i aluminiumsfolie. La steketermometeret sitte i. Da ser du at kjernetemperaturen forsetter å stige et par grader.
La kjøttet hvile. Jeg synes kjøttet blir best når det får stå i minst 30 min, gjerne lengre. Hvis kjøttet skal være ordentlig varmt er det ikke noe problem å varme det opp igjen. bare følg godt med på steketermometeret. Da kan ovnstemperaturen være 200 grader.

Serveres feks med Timianpoteter,


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar