6 porsjoner à 1,5 dl.
1 l kraft av røkt svinekam
300 g sjampinjong
1dl H-melk
3 ss maisennamel
1 dl fløte
sukkerkulør
salt og pepper
Stek røkt svinekam på vanlig måte. Hell kokende vann inn i forma når kjernetemperatur er ca 50 grader.
Ta forma ut og la kjøttet bli litt avkjølt før kjøttet skjæres av beinet. Kok opp 1 l vann, legg beinet og litt av kjøttet i. Sett på lokk og kok i minst 1,5 time.
Sil og mål opp kraften. Tilsett mer vann hvis det er nødvendig.
Rør maisennamel ut i melken og tilsett under omrøring. Ha i fløte.
Ha i sukkerkulør til riktig farge.
Skjær sjampinjong i tynne skiver. Stek i panne.
Tilsett soppen i suppen.
Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar