Parfait er fransk og betyr perfekt. En ekte parfait skal lages av eggekrem pisket over vannbad, som deretter blandes med krem og smakstilsetninger. Jeg anser parfait som en mellomting mellom sorbet og fløteis fordi det brukes en stor mengde væske. Jeg har derfor laget en litt enklere oppskrift.
6 porsjoner:
1,5 dl fløte
3 ss sukker
2 dl bringebær (350g)
1 dl melis
1 eggeplomme
1 ss melis
45 g sjokolade til pynt
1 dl fløte
mynteblad
Kjør bringebær og melis i matmølle. Hell sausen i en melsikt og gni slik at bringebærsteinene blir liggende igjen i melsikten.
Pisk eggedosis av eggeplommen og melis. Bruk et smalt beger, da går det fort.
(Bildet viser den store porsjonen jeg laget.)
Hell eggedosis og bærsaus i kremen og bland godt, men forsiktig.
Hell blandingen i et målebeger og hell den i serveringsglassene. Fyll de bare 2/3 fulle.
Sett glassene i fryser.
Finhakk sjokoladen. Jeg synes det er lettest å hakke sjokolade som har romtemperatur. Oppbevar sjokoladen i en boks i kjøleskapet.
Pisk krem og ha den i en kremsprøyte.
En parfait bør stå ca 20 minutter på benken før servering. Pynt med hakket sjokolade, krem og et grønt blad.
Kan den lages to dager i forveien?
SvarSlettjeg har spist farfait som har stått i frys en uke og den smakte utmerket. Så, ja.
Slett