Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Mandelkake med sjokoladekrem



250 g mandler
250 g melis
5 eggehvitter
1 ss hvetemel
1 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
5 eggeplommer
125 g melis
1 pl sjokolade
3 ss kaffe
175 g margarin




Sett stekeovnen på 150 grader.
Legg bakepapir i bunnen av en rund kakeform 26 cm, og pensle med smeltet margarin.
Mal mandlene.
Pisk eggehvittene stive. Bland inn melis, mandler, mel og bakepulver. Man kan gjerne kutte ut hvetemel - da blir kaken glutenfri.
Hell røra i kakeformen og sett den midt i stekeovnen.
Stekes i ca 1 time.

Smelt sjokoladen i kaffen. Jeg bruker gluten, melk og soyafri sjokolade. La den bli avkjølt.
Pisk eggeplommer og melis til eggedosis.
Bland eggedosis og myk margarin (jeg bruker Melange uten melk, salt og soya)
Tilsett den avkjølte sjokoladen og bland godt. Settes kaldt.

Kaka avkjøles på kakerist.
Bre sjokoladekremen på den kalde kaka.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar