Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Pizzasaus/Tomatsaus

Når jeg først lager en slik saus så lager jeg en stor porsjon. Dette blir 18 dl tomatsaus. Bruk det du trenger og frys bort resten.

3 løk
4 bokser hermetiske tomater
5 ss sukker
1 ts salt
1 ts pepper




Finsnitt løken og fres den myk i litt margarin eller olje
Ha i tomater. La det småkoke i ca 20 min.
Smak til med sukker, salt og pepper.
Bruk stavmikser for å jevne sausen.
Avkjøl sausen.

Jeg bruker 1,5 dl på en pizzabunn.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar