Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Brokkoli og persillerotpurè

1/2 brokkoli
1 persillerot
litt salt og sukker
eventuelt litt fløte





Skrell persillerot og stilken på brokkoli.
Del  i mindre biter
Kok persillerot og stilken på brokkoli til nesten mør før resten av brokkoli has i vannet. Da brokkoliknoppene har lett for å bli brune hvis de blir kokt for lenge.

Hell av vannet og mos grønnsakene. jeg foretrekker å gjøre det i et høyt og smalt målebeger.

Ha mosen tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper, evnt litt sukker. Hvis mosen er for tykk - ha i litt fløte.
 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar