Foto: Husfliden |
Det var veldig stas å se at det ble så pent som jeg hadde forestilt meg og at konfirmantens familie var fornøyd. Konfirmanten og konfirmantens mor, som er min kollega, hadde tatt det aller meste av dekkingen selv. Hele familien hadde vært her noen helger i forveien og vasket på loftet. For sånne arrangementer er et rent arbeidsbytte. Jeg liker å lage mat, og her på gården er det flust med oppgaver for mange hender samtidig.
Da gjestene kom fikk de fikk servert iskald melondrikk under låvebrua. Her hadde vi satt opp bord og stoler, og brukt riktige farger.
Miniburgere (m/tomatskiver)
Det ble kaffe og kaker under låvebrua. Der var det passe skygge både for kaker og folk. Dette var faktisk en veldig varm dag.
ARBEIDSPLAN
Helgen før:
Dekke bordet
Torsdag:
Ta opp ribbe fra fryser
Ta opp kyllingklubber fra fryser
Bake rundstykker
Ta fram fat
Fredag:
Steke oksefilet, røkt svinekam og skinkestek
Vaske tomater
Rødløkskompott
Dressing
Salatsaus
Skrelle og koke poteter til potetsalat
Skjære paprika
Legge fisk på fat
Skjære opp kjøtt
Lage fat med kjøtt
Ta opp burgere og kjøttboller fra fryser
Lage saus til potetsalat
Daddelruller
Koke ribbe
Lage glaze
Lage vegatar
Rense kylling
Steke ostepaibunn + rive ost+ steke bacon
Melonkjøtt
Lage vegetar
INNKJØPTorsdag:
Ta opp ribbe fra fryser
Ta opp kyllingklubber fra fryser
Bake rundstykker
Ta fram fat
Fredag:
Steke oksefilet, røkt svinekam og skinkestek
Vaske tomater
Rødløkskompott
Dressing
Salatsaus
Skrelle og koke poteter til potetsalat
Skjære paprika
Legge fisk på fat
Skjære opp kjøtt
Lage fat med kjøtt
Ta opp burgere og kjøttboller fra fryser
Lage saus til potetsalat
Daddelruller
Koke ribbe
Lage glaze
Lage vegatar
Rense kylling
Steke ostepaibunn + rive ost+ steke bacon
Melonkjøtt
Lage vegetar
Lørdag
7 |
|
|
8 |
Foccaciadeig Skjære opp ribbe, ha på glaze Blande potetsalat |
|
9 |
Skjære opp poteter til
timianpoteter |
|
10 |
Snitte salat |
|
11 |
Bake ut foccacia Legge ut hageputer. Duker +
blomster |
|
12 |
Steke foccacia Steke ostepai Steke ribbe |
|
12.30 |
Tomatsaus |
Steke dadler Varme løk Varme vegetar Steke poteter. 12.30 – 14.00 |
13.00 |
Varme kjøttboller i stekeovnen. Varme tomatsausen. Blande melondrikk. Helle i mugger. Sette fram glass Hente fat fra kjelleren |
|
13.30 |
Ta imot gjester velkomstdrikk Varme rundstykker, burgerbrød Sette fram varmrettene. Skjære
opp foccacia |
|
14.00 |
Gå tilbords |
|
14.30 16.00 |
Sette på kaffe rydde sammen maten og sette kaldt bære ut tallerkener og dekke tallerkener fra
bordet, og sette så mange som mulig i oppvaskmaskinen, resten i tomt skap legge bestikket i en boks og sette i tomt skap |
|
16.30 |
Kaffe og kaker |
2 side varmrøkt laks 1,5 kg røkt svinekam 2 kg skinkestek 2 kg indrefilet okse 3 kg rå kyllingklubber, 500 g bacon i stykke 750 g bacon i tynne skiver
|
1 pk Knorr fransk dressing 1 fl rapsolje 2 pk tørket timian 1 pk foccacia 1 pk muscovadosukker 1 fl japansk soya 1 fl fytende honning 1 fl ketscup 1 glass glutenfri grønnsaksbuljong 1 fl kirsebærsaft 1 glass sweet mango chutney |
2 isbergsalat 4 p middelhavsblanding 4 pk cherrytomater 1 pk plommetomater 2 agurk 6 paprika gul 4 kg poteter, Morene eller tilsv 2 kg poterer, Beate 1 pk soltørka tomater 6 røde løk 200 g fersk ingefær 1 pose hvitløk uten fedd 1 sitron 2 potte basilikum 1 bt vårløk 1 pt gressløk 2 purre 1 liten sellerirot 2 gule løk 1 rød paprika 70 dadler |
4 x 1/3 rømme uten laktose 3 x matfløte 3 x dob lettmajones 1/2 kg meierismør 14 egg 1 kg norvegia |
|
2 unik alumfolie 1 pk m 4 ruller kjøkkenpapir 1 pk bakeark |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar