Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Konfirmasjon 6.mai

Foto: Husfliden
Da planleggingen av denne konfirmasjonen startet så fikk jeg vite at konfirmanten skulle ha denne flott trønderbunaden i blått og gyldent.

Jeg foreslo derfor å bruke ubleka linduker, og servietter,lys og bordkort i gull. De røde rosene skulle reflektere den røde bisen på vest og skjørt.

Det var veldig stas å se at det ble så pent som jeg hadde forestilt meg og at konfirmantens familie var fornøyd. Konfirmanten og konfirmantens mor, som er min kollega, hadde tatt det aller meste av dekkingen selv. Hele familien hadde vært her noen helger i forveien og vasket på loftet. For sånne arrangementer er et rent arbeidsbytte. Jeg liker å lage mat, og her på gården er det flust med oppgaver for mange hender samtidig.
 


  


Da gjestene kom fikk de fikk servert iskald melondrikk under låvebrua. Her hadde vi satt opp bord og stoler, og brukt riktige farger.

  


Miniburgere (m/tomatskiver)




Det ble kaffe og kaker under låvebrua. Der var det passe skygge både for kaker og folk. Dette var faktisk en veldig varm dag. 



ARBEIDSPLAN
Helgen før:
Dekke bordet

Torsdag:
Ta opp ribbe fra fryser
Ta opp kyllingklubber fra fryser
Bake rundstykker
Ta fram fat

Fredag:
Steke oksefilet, røkt svinekam og skinkestek
Vaske tomater
Rødløkskompott
Dressing
Salatsaus
Skrelle og koke poteter til potetsalat
Skjære paprika
Legge fisk på fat
Skjære opp kjøtt
Lage fat med kjøtt
Ta opp burgere og kjøttboller fra fryser
Lage saus til potetsalat
Daddelruller
Koke ribbe
Lage glaze
Lage vegatar
Rense kylling
Steke ostepaibunn + rive ost+ steke bacon
Melonkjøtt
Lage vegetar

 Lørdag

7

 

8

Foccaciadeig

Skjære opp ribbe, ha på glaze

Blande potetsalat

9

Skjære opp poteter til timianpoteter

10

Snitte salat

11

Bake ut foccacia

Legge ut hageputer. Duker + blomster

12

Steke foccacia
Steke ostepai
Steke ribbe

12.30

 

Tomatsaus


Steke dadler
Varme løk
Varme vegetar
Steke poteter. 12.30 – 14.00

13.00

Varme kjøttboller i stekeovnen. Varme tomatsausen.
Blande melondrikk. Helle i mugger. Sette fram glass
Hente fat fra kjelleren

13.30

Ta imot gjester velkomstdrikk

Varme rundstykker, burgerbrød

Sette fram varmrettene. Skjære opp foccacia

14.00

Gå tilbords

14.30

16.00

Sette på kaffe

rydde sammen maten og sette kaldt

bære ut tallerkener og dekke tallerkener fra bordet, og sette så mange som mulig i oppvaskmaskinen, resten i tomt skap

legge bestikket i en boks og sette i tomt skap

16.30

Kaffe og kaker

 

INNKJØP

2 side varmrøkt laks
1,5 kg røkt svinekam
2 kg skinkestek
2 kg indrefilet okse
3 kg rå kyllingklubber,
500 g bacon i stykke
750 g bacon i tynne skiver

 

 

1 pk Knorr fransk dressing
1 fl rapsolje
2 pk tørket timian
1 pk foccacia
1 pk muscovadosukker
1 fl japansk soya
1 fl fytende honning
1 fl ketscup
1 glass glutenfri grønnsaksbuljong
1 fl kirsebærsaft
1 glass sweet mango chutney

 

2 isbergsalat
4 p middelhavsblanding
4 pk cherrytomater
1 pk plommetomater
2 agurk
6 paprika gul
4 kg poteter, Morene eller tilsv
2 kg poterer, Beate
1 pk soltørka tomater
6 røde løk
200 g fersk ingefær
1 pose hvitløk uten fedd
1 sitron
2 potte basilikum
1 bt vårløk
1 pt gressløk
2 purre
1 liten sellerirot
2 gule løk
1 rød paprika

70 dadler

4 x 1/3 rømme uten laktose
3 x matfløte
3 x dob lettmajones
1/2 kg meierismør
14 egg
1 kg norvegia

 1 kasse brus 1/2: pepsi max, Fanta, Villa

 


2 unik alumfolie
1 pk m 4 ruller kjøkkenpapir
1 pk bakeark

 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar