Det ble lagt ned mange dugnadstimer gjennom våren med å gjøre klar låven til festlokale, og det ble dekket til 70 personer helgen før. Dagen før festen var det +2 grader inne på låven, og vi har ingen mulighet til å få varmet opp rommet til behagelig festtemperatur. Så torsdag ettermiddag ble det dekket av på låven og dekket på inne. Med et nødskrik klarte vi å finne sitteplass til 70. Det er plass til 34 i spisestua. Dessuten dekket vi til 10 på kontoret mitt, til 16 på kjøkkenet og til 10 i stua i 2.etasje.
Jeg rakk ikke å ta bilder av alle bordene, men vi hadde grønne duker alle steder. Hvite margeritter, hvite servietter og hvite lys i Norgesglass. Når det dekkes flere bord så synes jeg det blir penest at alle bordene er helt like.
Maten er omtrent den samme som konfirmasjonen helgen før:
Miniburgere (m/tomatskiver)
Det var beregnet to stasjoner med mat for at det ikke skulle ta så veldig lang tid å forsyne seg. Det er enkelt på låven der det er veldig god plass. Inne var det en utfordring å finne plass, men den lange benken på vaskerommet ble løsningen. Der ble det akkurat plass til den ene stasjonen. Maten står nok ikke i den logiske rekkefølgen jeg ønsker for plassen måtte utnyttes maksimalt, men det fungerte.
En vanlig rund kake kan ofte deles i 12 stykker. Når det serveres kaker etter mat beregner man ca 1,5 kakestykke/person. Så man kan ta utgangspunkt i en kake/8 personer. Så til et selskap med 70 gjester ville jeg ha laget 8-10 kaker avhengig av hvor store de er.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar