hvite duker
lilla lys og servietter
lilla st.Paulia og konglekoner med lilla skjørt
Salatbar: grønn salat, paprika, tomater, agurk, oljedressing og basilikumsaus
røkt svinekam
waldorfsalat
oksefilet
glasert persillerot
rødløksterter
ribbe med honningglaze
varmrøkt laks (kjøpes ferdig i de største matvarebutikkene)
kjøttboller med tomatsaus
foccacia
Dessert: Iskake med basilikumsorbet
Innkjøpsliste:
1 isbergsalat
1 pose middelhavsblanding
1 kg gul paprika
5 pk små tomater
2 slangeagurk
3 potter basilikum
300 g jordbærsyltetøy
200 g mandler
melis
500 g blå druer
4 rødløk
vårløk
4 epler
1 kg persillerot
200 g fersk ingefær
5 kg ribbe
1,3 kg røkt svinekam
2,5 kg okse indrefilet
1/2 varmrøkt laks
1 kg kjøttdeig
2 pk butterdeig
2 dob pk lettmajones
2 x1/3 l lettrømme (laktosefri)
2 x1/3 l kremfløte (laktosefri)
1 fl japansk souasaus
1 fl flytende sirup
2 p kaffe
8 fl rødvin
4 fl eplemost
1 fl juleøl
3 fl alkoholfritt øl
Arbeidsplan
flere dager før: dekke bordet
2 dager før: lage iskake og basilikumsorbet
dagen før: steke svinekam og koke ribbe
Samme dag:
- steke indrefilet
- lage rødløkskompotten
- lage honningglaze
- lage waldorfsalaten - sette kaldt
- lage basilikumsaus - satte kaldt
- koke og glasere persillerøtter
- vaske tomater, snitte salat (legge i plastpose), skjære opp paprika og agurk - sette kaldt
- blande eplegløggen
- lage tertene
- skjære opp laksen - sette kaldt
- skjære opp svinekammen - sette kaldt
- kjøre sorbet
- skjære opp og pensle ribbe
- kl 16.00: sette deigen til foccacia
- kl 17:00 bake ut foccacia
- kl 18.00: steke foccacia
- kl 18.30 steke rødløksterter
- kl 19.00 steke ribbe
- kl 19.45 klar for servering
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar