Det var igjen duket for mat og øl. Denne gangen var vi 16 til bords og jeg hadde brukt fargene grått og rosa.
Duker: grå metervare Anjan fra Jysk
Servietter: rosa
Blomster: rosa pioner fra egen hage
Vaser: høye er Tajt fra Ikea, den lave som jeg også brukte til telys er fra Nille.
I tillegg til 6 ulike øltyper hadde jeg valgt 6 ulike viner til de som heller ville ha det.
Det som var spesielt med de tre første øltypene vi fikk er at de er brygget av vår faste ølekspert. Til forskjell fra mye hjemmebrygget øl jeg har smakt var dette veldig godt, og helt å sammenligne med tilsvarende øl brygget kommersielt. Derfor er det tre flasker uten etikett på bildet under.
Kamskjell med appelsin og baconsaus
Øl: Golding er en pale ale laget med en engelsk humle fra Kent, som er den viktigste for engelske pale ales med mye aroma, duft av søt sitrus og nektarfulle blomster.
Vin: La Chablisienne Petit
Potetsuppe med chorizo
Øl: Pils
Pilsen er av tsjekkisk opprinnelse, den ligner pilsner urquell, nesten ravgul med nydelig lett bitter og tørr ettersmak pga saaz humlen.
Vin:Yvon Mau Merlot
Langtidstekt kalkunbryst med bakte grønnsaker, potetterte og soyasaus
Øl: Ordinary Bitter er en engelsk pale ale. Denne hadde moderat bitterhet, medium maltsmak. I tillegg til pilsmalt er krystall malt lagt til for å oppnå en helhetlig og rundere smak. Inspector Morse drakk den sterke varianten (over 4,8%) best bitter, vi drakk en på 5%.
Vin: Piemonte Barbera
Carpaccio med kremostsaus
Øl: Quintine Blonde fra Brasserie des Legendes
Belgisk pale ale, lyst med eple og sitrus noter.
Vin: Zenato Valpolicella
Iskake med basilikumsorbet
Øl: Van de keizer root fra Golden Carolus
En sterk blond med tre urter og mye sødme.
Vin: Moscati d`Asti
Creme brule
Øl: St.Bernadus 12
noter av rosin og plumme og karamell, mye sødme, fantastisk og kompleks. Oppskriften er fra verdens beste øl Westvleteren 12 som st Bernardus brygget for til 1994. Bare vannet skiller de to ølene
Vin: Mouton Cadet Sauternes
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar