Vi åpner gjerne spisestua om familie og nære venner trenger litt mer plass enn de har selv. Slik var det denne junikvelden.
Da fikk gjestene servert:
Varmrøkt laks og avocadokrem
Marinert svinefilet, hønningbakte rotgrønnsaker, rødløkskompott, potetterte, rødvinssaus
Handleliste
1.5
kg varmrøkt laks
8
Avocado
2
Sæterrømme
2
Lime
6
kg Svinefilet
1
kyllingfilet
3,5
kg til sammen av : Gulrøtter, Kålrot
Sellerirot,
Persillerot
1
l Eplemost
2
rapsolje
½
kg Smør
4
kg Poteter
1
Alumfolie
15
Rødløk
1
l Bringebærsaft
1
Timian
1,2
kg bringebær
3
l vaniljeis
|
Berbrie
Eiker
Mutchli
Hvit
Eiker
1
kg epler
1
pose pecannøtter
1
pose
|
24
rødvin
10
hvitvin
|
Arbeidsplan:
Mandag
|
Lage
basilikumsorbet
|
|
Tirsdag
|
hovedrett
|
Skrelle
poteter
Rense
og dele opp grønnsaker
Marinere
svinefilet
|
dessert
|
Lage rabarbrasirup
Lage
iskake
|
|
onsdag
|
hovedrett
|
Lage
potetterte. Avkjøles.
|
Lage
rødløkskompott
|
||
dessert
|
Gjøre
klar pynt
|
|
ost
|
Dele
opp ost, i kjøleskapet.
|
|
hovedrett
|
||
hovedrett
|
||
forrett
|
Lage
avocadokrem
Skjære
opp fisk.
|
|
hovedrett
|
Lage
saus
|
|
15.30
|
Sette
inn grønnsaker
|
|
Sjekke
at alt er gjort klart
Tenne
lys på bordet.
|
Kjøreplan
16.35
|
Tenne lys på bordet
|
Anrette laks og avokadokrem
|
17.00
|
Gå til bords
Skjenke hvitvin
|
|
Inn med tallerkner
Spise forrett.
|
Varme opp potetterte. Varme opp kjøtt til 59 grader.
Varme opp grønnsaker
Varme opp saus, rødløkskompott.
Skjære opp kjøtt.
|
|
Ut med tallerkner
Skjenke rødvin
|
Anrette hovedrett.
|
|
Inn med tallerkner
Spise hovedrett
Skjenke mer rødvin
|
||
Ut med tallerkener
Skjenke mer rødvin
Legge på bestikk
|
Anrette ost
|
|
Inn med tallerkner
Spise ost
|
Koke kaffe
Ta ut
is.
|
|
Ta ut tallerkener
|
Anrette dessert.
|
|
Inn med tallerkener
Spise dessert
|
Skjenke kaffe i kaffekopper og servere.
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar