Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Sveler



3 egg
2 dl sukker
4 dl kulturmelk
6 dl hvetemel
2 ts hornsalt
1 ts natron










Visp sammen alt til en glatt og klumpfri røre.
La den svelle i 20-30 min.











La panna bli ordentlig varm før du legger i røre, men reduser varmen og stek videre på middels varme.

Legg røre med øse i tørr stekepanne og glatt røra ut til ca 15 cm store kaker for å lage sveler






eller fordel røra på tre mindre lapper.

Svelene/lappene hever ganske mye opp så ikke legg i for tykt lag med røre.








Løsne svelene/lappene med en stekespade og snu . De skal være pent lysebrune på begge sider.


Serveres med brunost eller syltetøy.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar