Dette er veldig godt.
250 g nøtter (mandler eller hasselnøtter)
5 eggehvitter
200 g melis
1 ts bakepulver
5 eggeplommer
4 ss sukker
3 dl fløte
1 1/2 ts vaniljesukker
4 pl gelatin
2 pk rød gele
Sett stekeovnen på 180 grader.
Smelt litt margarin og plensle en springform. 26 cm passer til denne porsjonen.
Hakk nøttene i matmølle. jeg synes det er godt at ikke alt er helt finmalt.
Del egg i eggehvitter og eggeplommer.
Pisk eggehvittene stive.
Ha i malte nøtter og melis.
Bland det godt sammen
Hell det i forma og sett i stekeovnen.
180 grader i ca 45 min
Stikk i kaka med en trepinne. Npr det ikke henger deig på - så er kaka ferdig stekt.
Sett kakeforma på en kakerist. Skjær langs kanten med en kniv for å løsne kaka. jeg synes kakene ikke faller så lett sammen da.
Nøttebunnen avkjøles helt.
Ta nøttebunnen ut av forma. Fjerne bakepapiret og legg nøttebunnen tilbake i forma.
Pisk eggeplommene i 10 min.
Pisk krem.
Legg gelatin i iskaldt vann i minst 10 min.
Kok opp 1/4 dl vann og løs de bløte gelatinplatene i vannet. Man må varme litt på væsken underveis, men den må ikke koke.
Rør gelatinen i eggedosien.
Bland eggedosis og krem. Dette må skje mens eggeblandingen fortsatt er ganske flytende.
Dekk nøttebunnen med fromasjen. Vær rask før den stivner. Pass på at fromasjen dekker godt ut langs kanten og at overflaten er helt glatt.
Sett i kjøleskapet.
Kok opp 4 dl vann og rør ut gelepulveret.
Tilsett 3 dl iskaldt vann og rør godt. Settes i kjøleskapet til geleen er kald, men ikke har begynt å stivne
Legg noen ss med gele på fromasjen. Sett i kjøleskapet. Når geleen har stivnet kan det legges på mer gele. Fortsett til all geleen er lagt på.
Ved servering: Løsne langs kanten av forma med en kniv. Ta av ringen.
Løft kaka over på fat. Trekk kakeformbunnen forsiktig vekk.
Server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar