150-200 g/person hvis dette serveres som en del av en flereretters middag
Tilbehør er bakt sjampinjong, brokkolipure, glaserte poteter og saus.
Skjær av svoren.
Legg ribbestykket inn i en plastpose. Bland sammen 1 liten flaske pils og 2 ss korianderpasta og hell inn i posen. Legg posen på et fat og sett kaldt til neste dag.
Hell marinaden i en kjele og sett i kjøleskapet.
Strø på salt og pepper og legg ribben i en langpanne med fettsiden ned. Sett langpannen i stekeovnen og hell på 5 dl vann. Dekk med aluminiumsfolie.
"Kok" ribben ca 45 min ved 230 grader.
Hell kraften i en kjele.
Snu ribben og sett den tilbake til stekeovnen. Stek ved 200 grader i ca 1,5 timer.
Ribben kan serveres helt nystekt, men den kan også varmes opp igjen. Det ville blitt penest skiver om ribben skjæres opp før oppvarming, men jeg foretrekker å skjære opp varm. Da synes jeg kjøttet virker saftigere.
Saus: Kok opp kraften fra "kokingen" og tilsett den kalde marinaden. La det fosskoke noen minutter, og småkoke videre til 1/3 mengde. Sil kraften, gjerne gjennom en klut (må selvsagt være helt ren) slik at den blir helt klar.
Tilsett maisennamelsjevning til passe tykk og smak til med sukker, salt og pepper. Tilsett litt sukkerkulør for riktig farge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar