Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Tapasbord juni 2015

Å dele kjøkkenet med noen hyggelige og flinke folk er virkelig stas. Selv om noe var delvis forberedt ble det mest til i løpet av tre små timer en lørdag ettermiddag.

Foccacia
Kyllingklubber med mangoscutneysaus
Kjøttboller i tomatsaus

Det er spanske pølser i stekepannen
Timianpoteter
Ostefat: Camembert, Berbrie og Hvit Eiker fra Eiker gårdsysteri
Asparges med parmesan

Mozarella og tomat
Kjøttpudding
Dadler med bacon
Fylt sjampinjong
Spekeskinke
Helstekt indrefilet av okse








Varmrøkt laks
Basilkumsaus
Aioli








Dessert: Hjemmelaget iskake med nøttebunn og basilikumsorbet













Arbeidsplan 

På forhånd:
  • Steke oksefilet
  • Lage farse til kjøttpudding og legge i form
  • Lage kjøttboller og tomatsaus
  • Lage marinade til reker, rense reker og legge i
  • Lage dessert


13.30
Foccacia – sette deig


14.00
Foccacia – bake ut


14.30



15.00
Steke foccacia 1
 Steke foccacia 2
Anrette spekeskinke – sette fat i kjeller
Steke kjøttpudding

Kyllingklubber
Sopp – dekke med folie
15.30

Daddel og baconruller - steke
Kyllingklubber i stekeovn
Timianpoteter


Skjære opp varmrøkt laks og legge på fat. Settes kaldt.
16:00
Anrette ost – sette fat i kjeller
Lage basilikumsaus
Steke timianpoteter
Tomat og mozarellafat
Snitte salat
Skjære opp melon
16.30


Skjære opp oksefilet – sett fat i kjeller

17.00
Varme kjøttboller i stekeovn. Varme tomatsaus.
Koke asparges – legge på fat. Strø på revet parmesan

17.30
Rydde benken, hente fram alle rettene.

Skjære opp kjøttpudding
Skjære opp foccacia

Varme opp daddel og baconruller
18.00
Vi går tilbords


Denne planen forutsetter to stekeovner.



Innkjøp
Fersk:
2 kg karbonadedeig 
800 g medisterdeig
500 g bacon

300 g Spekeskinke




Tørr:
1 pk tørket timian
1 pk malt pepper
1 fl Odelia olje (steking)
Mango chutney
oregano

hvetemel
2 pose foccacia
5 pk herm tomater i biter
pinjekjerner
 1x3 pk tørkerull (Unik hvit)
1 aluminiumsfolie (tykk/bred)
Grønnsaker:
2 gule løk
hvitløk
4 pk cherry tomater
10 store tomater
1 ruccula
1 pk hjertesalat
1 rollo rosso
40 champinjonger
 4 bunter asparges
2 bt Vårløk
1 pose sjalottløk
Krydderurter:
1 kruspersille
4 basilikum
1 mynte
 1 timian
poteter 3 kg
5 store tomater
4 chiki
4 lime
2 ingefær

Kjøl:
1 kg melange
2 dob.pk lettmajones
4x 12 egg
200 g parmesan
 1 kg meierismør
Frys
 Grønlandsreker
kyllingklubber
Frukt:
1 kurve jordbær
1 melon


Meieri:
2 kaffefløte
 2 l kremfløte
5 lettrømme
4 l lettmelk
1 creme fraiche

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar