Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Skagenrøre

225 g majones
1,5 rød paprika
2 syrlige epler
1/2 purre
1 boks reker
150 g kaldrøkt laks
1 boks lodderogn
1 potte dill

Ha majones i en arbeidsbolle.
Skjær paprika og epler opp i små biter.
Finsnitt purre.
Hell laken av rekene.
Skjær laksen i små biter.
Bland alt i majonesen sammen med lodderogn.
Klipp dill fint opp. Halvparten blandes i, og resten strøs på toppen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar