Kakebunn:
3 egg
375 g sukker
375 g hvetemel
150 g kakaopulver
3 ts natron
1,5 ts bakepulver
2 ts salt
3 dl kefir
2,25 dl vann
4,5 ss solsikkeolje eller rapsolje
Krem:
900 g mykt meierismør
900 g melis
3 dl creme fraiche (romtemp)
1 ts salt
75 g mørk 70% sjokolade
3 ss kakaopulver
325 g ferske bringebær
Lage kakebunnene:
Forvarm ovnen til 180 grader
Kle bunnen av to 22 cm runde former med bakepapir og smør sidene med smør.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland sammen mel, kakaopulver, natron, bakepulver og salt. Tilsett melblandingen sammen med kefir, vann og olje i eggedosisen. Bland alt godt sammen.
Fordel røren i de to formene og stek i 20 minutter. Kjenn etter med en trepinne om kakebunnen er helt gjennomstekt.
Avkjøl kakene i 5 minutter før du snur formene på hodet og tar kakene ut. Avkjøl helt på rist.
Lag kremen mens kakebunnene avkjøles.
Lage smørkremen:
Gjør klar bringebærsausen først: Kjør bringebærene gjennom en stavmikser eller blender og sil vekk frøene.
Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl i 10 minutter.
Smør og melis skal piskes hvitt og luftig. Dette går på noen minutter hvis smøret har romtemperatur. Tilsett creme fraiche og salt.
Hell halvparten av kremen ut i en annen bolle.
Bland den smeltede sjokoladen inn i den ene halvparten av smørkremen. Bland alt godt sammen og sett til side.
Ha den andre halvparten av smørkremen i kjøkkenmaskinen. Hell bringebærsausen sammen med smørkremen og pisk godt. Hvis kremen skiller seg - bare pisk videre så vil den samle seg igjen.
Montering
Skjær av “toppene” som har dannet seg på bakebunnene slik at det blir helt rette kakebunner.
Skjær hver kakebunn i to deler.
Start med en kakebunn på fatet.
Ha på 1/3 av bringebærkremen og legg kakebunn nr. 2 over. Legg på mer krem og den tredje kakebunnen. legg på resten av bringebærkremen og den siste kakebunnen.
Fordel sjokoladekremen på toppen av kaken og rundt sidene av kaken.
7. Rasp litt hvit og mørk sjokolade, strø over toppen av kaken
Oppbevar kaken i kjøleskapet, men anbefaler at kaken settes i romtemperatur minst 30 minutter før servering.
Dette var veldig godt og vel verdt arbeidet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar