Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Vafler uten melk

Noen reagerer på melkesukkeret, laktose, andre på et eller flere melkeproteiner. Denne oppskriften er derfor helt uten kumelk.

Ca 10 plater

2 egg
1 dl sukker
100 g margarin, uten melk                                                                           
1 ts vaniljesukker
ca 4 dl hvetemel
ca 4-5  dl rismelk eller soyamelk

 
Visp sammen egg, sukker, vaniljesukker og smelta margarin.
Visp i melk og hvetemel vekselsvis til røra er jevn og passe tykk.
Varm vaffeljernet. Det skal være unødvendig å smøre jernet. (Vær oppmerksom på at formfett ødelegger teflonbelegget i vaffeljernet.)
Bruk en øse som tar ca 1 dl røre. Det pleier å være nok til en vaffel.

Legg vaflene utover på kakerist etter steking.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar