Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Vaniljeis med bringebærsorbet

Denne desserten er basert på iskake med jordbærsorbet. Jeg ønsket runde skiver med sorbet i et lag rundt.

8 porsjoner

Bringebærsorbet

600 g bringebær
2,5 dl melis

Vaniljeis:
2 hele egg eller 7 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl fløte
2 ss vaniljesukker (fra Apoteket)












Finn to sylinderforma målebeger. Det må være ca 1,5 cm forskjell på diameter.

Pisk eggedosis i minst 15 minutter.
Pisk krem.
Bland eggedosis og krem

Putt en plastpose i det minste plastbegeret og hell i isblandingen. Sett i fryser. (det er mer is enn nødvendig. Frys det i et plastbeger.)

Mos bringebær og melis til saus i matmølle.


Hell sausen i en melsikt og gni slik at sausen blir stenfri.




Sett sausen i kjøleskapet til vaniljeisen er fryst.


Ta plastposen med vaniljeisen ut av målebegeret og løsne plastposen forsiktig.

Legg en ny plastposen i det store målebegeret og plasser vaniljeisen i midten.

Hell bringebærsausen rundt vaniljeisen. Vaniljeisen vil flyte opp så den må presses ned med noe tungt

Sett i dypfryser i minst 4 timer til sorbeten er stivnet.


Ta isen ut av forma og plastposen i god tid før servering og legg isen i et fat og sett tilbake i fryser.



Ta isen ut av fryseren minst 20 minutter før servering. Da er det enkelt å skjære pene skiver.

Serveres med noen friske bringebær og et grønt blad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar