Denne desserten er basert på iskake med jordbærsorbet. Jeg ønsket runde skiver med sorbet i et lag rundt.
8 porsjoner
600 g bringebær
2,5 dl melis
Vaniljeis:
2 hele egg eller 7 eggeplommer
1 dl sukker
3 dl fløte
2 ss vaniljesukker (fra Apoteket)
Finn to sylinderforma målebeger. Det må være ca 1,5 cm forskjell på diameter.
Pisk eggedosis i minst 15 minutter.
Pisk krem.
Bland eggedosis og krem
Putt en plastpose i det minste plastbegeret og hell i isblandingen. Sett i fryser. (det er mer is enn nødvendig. Frys det i et plastbeger.)
Hell sausen i en melsikt og gni slik at sausen blir stenfri.
Sett sausen i kjøleskapet til vaniljeisen er fryst.
Ta plastposen med vaniljeisen ut av målebegeret og løsne plastposen forsiktig.
Legg en ny plastposen i det store målebegeret og plasser vaniljeisen i midten.
Hell bringebærsausen rundt vaniljeisen. Vaniljeisen vil flyte opp så den må presses ned med noe tungt
Sett i dypfryser i minst 4 timer til sorbeten er stivnet.
Ta isen ut av forma og plastposen i god tid før servering og legg isen i et fat og sett tilbake i fryser.
Ta isen ut av fryseren minst 20 minutter før servering. Da er det enkelt å skjære pene skiver.
Serveres med noen friske bringebær og et grønt blad.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar