Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Jordbærsyltetøy



3 kg jordbær
1/2 kg sukker
1 pose frysepulver









Ta av hamsen og del bærene i biter. Dette går fort med en liten kniv.


   

Hell sukker og frysepulver over bærene.













og rør det inn







Jeg lar blandingen stå mens jeg renser en ny porsjon. Da har sukkeret fått løst seg godt opp i saften som dannes. Smak - noen ganger er det nødvendig med litt mer sukker.
Tas over i passe store plastbegre.
Oppbevares i fryser.

1 kommentar:

  1. Mums så gott!
    Här åt Spanske mördarsniglar och Vinbärssniglar upp nästan var enda ett av våra jordgubbar sedan kom fåglarna och åt upp resten!

    SvarSlett