Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Bakte rotgrønnsaker

18 porsjoner (1 full langpanne)

1 kg gulrot
1 stor sellerirot
1 kålrot
3 persillerot
4 ss olje
3 ss honning
50 g meierismør 





Alle grønnsakene skjæres i skiver, 
så i strimler og tilslutt i små terninger og legges i langpanne


















Skjær noen reale skiver meierismør og legg over. Ringle litt olje over. Hvis det passer med honningsmak til middagen for øvrig hell over litt honning også.

Bakes ved 200 grader i minst 45 minutter.




 
 
 
 
 



 .


 
.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar