Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Pasta "carbonara"

Jeg har satt carbonara i hermetegn fordi det skal ikke være fløte i ekte carbonara. Vi liker at pastarettene har mer mer saus og gjør det på denne måten.
 
Kok 3-4 nøster tagliatelle eller 70 g spaghetti per person
 
Til 2 voksne:
150  - 200 g bacon (jeg kjøper et stykke og skjærer i små biter selv)
3 dl matfløte
ca 2 ss revet ost, gjerne parmesan
 
Kok spagetti etter anvisning på pakken.
Skjær opp bacon og stek på sterk varme.
Hell i fløte og la det småkoke til fløten tykner litt.
Strø på ost og la den smelte. Hvis sausen blir for tykk, ha i litt mer fløte.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar