1 liter kjøttsaus
1 porsjon ostesaus
8 lasagneplater
6 dl revet ost
Ostesaus:
100 g margarin
2 dl hvetemel
1 l melk
4 dl revet ost
Smelt margarin og rør inn hvetemel til en glatt jevning.
Tilsett litt og litt melk mens sausen koker opp. Rør så sausen blir klumpfri. Istedenfor å ha osten i sausen så strør jeg ost mellom lagene.
Det er stor uenighet om hva som er riktig rekkefølge av lagene i lasagne. Jeg starter med kjøttsaus, så legger jeg plater, saus og ost. Nytt lag kjøttsaus, plater, saus og ost. På toppen rikelig med revet ost.
Stekes ved 200 grader i ca 50 min.
Jeg setter alltid forma på et stekebrett. Det vil samle opp saus som eventuelt koker over.
Serveres med salat og baguette.
Rester av lasagne kan pakkes i aluminiumsfolie og fryses. Jeg synes faktisk den er best oppvarmet.
TIPS:
Langpannen Koncis fra IKEA er super til Lasagne. Den er betydelig høyere enn vanlige langpanner og det er mulig i ha flere lag.
Til 2 langpanner og 1 lasagneform på 5x22x35 cm. laget jeg kjøttsaus av 2,3 kg kjøttdeig og hvit saus av 500 g margarin, 15 dl hvetemel og 4 l melk.Til kjøttsausen brukte jeg en kjele som tar 8 l, det holdt akkurat. Den hvite sausen laget jeg i to 5 l kjeler for å ha plass til å røre ordentlig.
Dette er mat til minst 26 personer. Jeg brukte 2,5 time fra jeg startet og til formene sto i stekeovnen.
Jeg legger alltid aluminiumsfolie i langpannene. Da kan jeg løfte kald Lasagne hel ut av formen, og det blir lett å dele den opp i passe stykker for nedfrysing.
Helt nystekt Lasagne er ganske løs. Den blir fastere om det kjøles helt ned og varmes opp igjen. Da blir lagene mer tydelige.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar