Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kransekake

1 porsjon marsipan










 







Vi setter et stjerneformet munnstykke på kjøttkverna.  det er nødvenig med 4 hender. To har ansvaret for kverna; sveive og dytte etter. Og to tar imot kransekakelengdene.








Til jul lages for det meste kransekakestenger.

Brettet kan fylles ganske tett. Skjær lengdene i biter som passer på fatet og i boksen de skal fryses i.









Stekes ved 200 grader i  7- 9 min. Må følge nøye med!

Avkjøles på rist i et kaldt rom. Rett før jul er spisestua vår et ideelt sted å avkjøle kransekake.







For å lage ordentlig kransekake legges deiglengdene i form. Det er viktig at de blir presset godt sammen i alle skjøter.

Formene blir ikke smurt!!

Stekes ved 200 grader  i 10-12 min



Så fort de er avkjølt så løsner de fra formene.

Pakkes inn og oppbevares i fryser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar