4 PORSJONER
600 g svinekjøtt
RIS
Kok ris til 4 personer som anvist på pakken.
MARINADE
3 spiseskjeer soyasaus1 spiseskje sesamolje
litt pepper
litt pepper
saften fra en lime
Bland sammen marinaden i en bolle som er stor nok til å rommet kjøttet.
Skjær kjøttet i skiver langsetter, og deretter i strimler på tvers.
Ha i kjøttet og la det stå i minst 30 minutt.
GLAZE
1 spiseskje riseddik
3 spiseskjeer honning
2 spiseskjeer ketchup
4 spiseskjeer søt chilisaus
2 teskjer sesamolje
4 spiseskjeer appelsinjuice
3 spiseskjeer soyasaus
1 lime
1/2 dl vann
2 fedd hvitløk
1-2 chili
1 liten bit ingefær
Rør sammen, riseddik, honning, ketchup, chilisaus, olje, appelsinjuice og saften fra lime i en bolle.
Stek hakket hvitløk, finsnittet chili og 2 ss raspet ingefær i et par minutt. Ha i glazen og kok opp.
PANERING
ca 60 gram potetmel (5 1/2 ss)
60 gram Maizena (6 ss)
½ teskje salt.
1-2 egg i en bolle
Bland potetmel, Maizenna og salt i en bolle og visp egg lett i en annen.
dekk kjøttet med melblandingen, så i egget og deretter i melblandingen igjen.
FRITERING
Ha ca 4 dl olje, nok til å dekkke kjøttet under friteringen i en ikke for stor kjele.
Når oljen er varm - friter kjøttet (ca 1/4 del om gangen) til paneringen blir sprø og blir gylden, ca 3 minutter. Ta ut kjøttet og la oljen renne av på et bakepapir eller tørkerull.
Bland sammen til alt er dekket og varmt. Gjør gjerne dette raskt slik at kjøttet fortsatt er litt crispy.
Server med ris, frisk chili og vårløk. Selv om jeg hadde glemt chile - smakte det helt utmerket.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar