Fra Anne Spurklands kokebok: Frie kaker
6 dl salte peanøtter
3 ss maisolje
1 dl sukker
200 g lys sirup
1 dl kokos
1 ts vaniljesukker
1 dl glutenfri cornflakes
Glasur:
200 g sjokolade
3 ss sukker
6 dl salte peanøtter
3 ss maisolje
1 dl sukker
200 g lys sirup
1 dl kokos
1 ts vaniljesukker
1 dl glutenfri cornflakes
Glasur:
200 g sjokolade
3 ss sukker
Denne porsjonen passet i ei lasagneform på 23x31 cm, men jeg kommer til å doble mengdene og bruke ei vanlig langpanne neste gang. Disse kakene smakte godt.
Legg bakepapir i bunnen av forma.
Kjør peanøttene i hurtigmikser til de er finmalt.
Bland peanøtter, olje, sukker og sirup i en kjele og varm opp på svak varme slik at sirupen smelter.
Rør forsiktig slik at alt blandes godt.
Rør inn kokos, vaniljesukker og cornflakes. (Cornflakes kan gjerne knuses litt, da er det lettere å blande godt)
Hell blandingen i forma og press den lett sammen.
Settes i kjøleskap slik at den stivner.
Smelt melke-og glutenfri sjokolade i en kjele på veldig svak varme. Smak med litt sukker. Kan tilsette litt soyafløte for å få en mykere konsistens.
Bre sjokoladen over med en smørekniv.
Sett forma med kaka i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Del i passe store biter (5x5 cm) med skarp kniv. Skyll kniven jevnlig i varmt vann og tørk godt, så blir det penere snitt.
Legg bitene i plastboks og oppbevares i fryser.
De tiner på et par minutter.Legg bitene i plastboks og oppbevares i fryser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar