Man kan kanskje kalle dette en moderne variant av sosekjøtt. Det tar lang tid å lage, men er lett. Og det smaker veldig godt. jeg ble tipset om oppskriften på NRK-mat.
1,3 kg rent grytekjøtt, gjerne høyrygg (jeg brukte surret oksestek)
500 g delikatesseløk
500 g små sjampinjong
3 ts tørket timian
4 dl stout eller annet mørk ale
salt og kvernet pepper500 g delikatesseløk
500 g små sjampinjong
3 ts tørket timian
4 dl stout eller annet mørk ale
olje og smør til steking
3 ss mel
1/2 dl vann
6 gulrøtter
hakket bladpersille til pynt
hakket bladpersille til pynt
Smør til bruning
potetstappe til servering
Skjær kjøttet i serveringebiter. Ha på salt og pepper, og bruk kjøttet ved høy temperatur i stekepanne eller gryte.
Brun små sjampinjong ved ganske høy varme. Snu sjampinjongene ofte. Ha det over i gryta.
Rens delikatesseløk og brun de på samme måte. Ha det over i gryta.
Hell i øl og la det koke opp. Rist sammen 1 dl vann og 3 ss hvetemel. Tilsett og rør godt. Ha i timian Reduser varmen og la det småkoke i ca 2,5 time. Skrell 6 gulrøtter, skjær de i passe biter og tilsett. La det småkoke til gulrøttene er møre.
Tilsett 2 ts tørket persille rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar