Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Muffins

Navnet muffins kommer muligens av muffen=liten kake (lavtysk) eller moufflet = myk (gammelfransk). Det finnes mange oppskrifter på muffins, men jeg har satt sammen en som gir et godt resultat uten bruk av elektrisk mikser. 
125 g margarin
2 dl sukker 
2 egg
2 dl melk
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker

Smakstilsetning:3 ss hakket nøtter eller 3 ss hakka sjokolade eller 2 ss kakao

Eller ha i fyll:
1 ts bringebærsyltetøy eller 1 ts vaniljekrem i hver. Legges på toppen (vil synke ned) 

12 muffinsformer i papir fra IKEA
Antallet vil avhengig av størrelsen på formene. Hvis papirformene settes i metallbrett vil formen holdes bedre.

  

1 Sett stekeovnen på 200 grader. velg 175 grader om du ønsker "flatere " resultat, også om du velger de aller største formene. 
2 Finn fram alt du skal bruke.
3 Legg margarin på en tallerken, sett det i mikrobølgeovnen i 20 sek på 800 w. Da får det majoneskonsistens,  
4 Ha margarin over i en bakebolle og tilsett sukker. Pisk det godt med en ballongvisp. 
5. Pisk inn et egg om gangen. 



6 Sikt i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver. 
7 Hell i melken.  Pisk kraftig. 


Tilsett smak:
enten 3 ss hakka sjokolade, 3 ss hakka mandler eller 1,5 ts kakao  og bland godt

8 Bruk en øse med hellekant og hell røra over i muffinsformene  2/3 fulle. 
Eller hell røra over i et målebeger og fyll formene fra det. 

  


9 Sett stekebrettet på midterste rille, og stek i 15 min.
10 Stikk forsiktig i en muffins med en trepinne. Hvis det er kakedeig på pinnen, må de steke litt til.
11 Løft brettet forsiktig ut av stekeovnen, og trekk bakepapiret over på en kakerist. 


Serveres nystekt, men avkjølt.
Muffins kan pyntes med melisglasur og for eksempel hakket sjokolade

Kan fryses og tines i værelsestemperatur eller i mikroovn.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar