Navnet muffins kommer muligens av muffen=liten kake (lavtysk) eller moufflet = myk (gammelfransk). Det finnes mange oppskrifter på muffins, men jeg har satt sammen en som gir et godt resultat uten bruk av elektrisk mikser.
125 g margarin
2 dl sukker
2 egg 2 dl sukker
2 dl melk
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Smakstilsetning:3 ss hakket nøtter eller 3 ss hakka sjokolade eller 2 ss kakao
Eller ha i fyll:
1 ts bringebærsyltetøy eller 1 ts vaniljekrem i hver. Legges på toppen (vil synke ned)
12 muffinsformer i papir fra IKEA
1 Sett stekeovnen på 200 grader. velg 175 grader om du ønsker "flatere " resultat, også om du velger de aller største formene.
2 Finn fram alt du skal bruke.
3 Legg margarin på en tallerken, sett det i mikrobølgeovnen i 20 sek på 800 w. Da får det majoneskonsistens,
4 Ha margarin over i en bakebolle og tilsett sukker. Pisk det godt med en ballongvisp.
Serveres nystekt, men avkjølt.
Muffins kan pyntes med melisglasur og for eksempel hakket sjokolade
Kan fryses og tines i værelsestemperatur eller i mikroovn.
Antallet vil avhengig av størrelsen på formene. Hvis papirformene settes i metallbrett vil formen holdes bedre.
1 Sett stekeovnen på 200 grader. velg 175 grader om du ønsker "flatere " resultat, også om du velger de aller største formene.
2 Finn fram alt du skal bruke.
3 Legg margarin på en tallerken, sett det i mikrobølgeovnen i 20 sek på 800 w. Da får det majoneskonsistens,
4 Ha margarin over i en bakebolle og tilsett sukker. Pisk det godt med en ballongvisp.
5. Pisk inn et egg om gangen.
6 Sikt i hvetemel, vaniljesukker og bakepulver.
7 Hell i melken. Pisk kraftig.
Tilsett smak:
enten 3 ss hakka sjokolade, 3 ss hakka mandler eller 1,5 ts kakao og bland godt
8 Bruk en øse med hellekant og hell røra over i muffinsformene 2/3 fulle.
8 Bruk en øse med hellekant og hell røra over i muffinsformene 2/3 fulle.
Eller hell røra over i et målebeger og fyll formene fra det.
9 Sett stekebrettet på midterste rille, og stek i 15 min.
10 Stikk forsiktig i en muffins med en trepinne. Hvis det er kakedeig på pinnen, må de steke litt til.
11 Løft brettet forsiktig ut av stekeovnen, og trekk bakepapiret over på en kakerist.
10 Stikk forsiktig i en muffins med en trepinne. Hvis det er kakedeig på pinnen, må de steke litt til.
11 Løft brettet forsiktig ut av stekeovnen, og trekk bakepapiret over på en kakerist.
Serveres nystekt, men avkjølt.
Muffins kan pyntes med melisglasur og for eksempel hakket sjokolade
Kan fryses og tines i værelsestemperatur eller i mikroovn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar