Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kakebord "moderne"

Når jeg kaller dette et "moderne" kakebord skyldes det både måten å sette det opp på og hva det inneholder. 

Når jeg planlegger et kakebord lager jeg alltid noen skisser, selv om tegneferdighetene mine er så som så. Fjorårets viktigste kakebord var i sønnen og svigerdatterens bryllup. Jeg hadde fått mange bilder både fra Instagram og Pinterest, så jeg visste ganske mye om hva bruden så for seg. Det skulle ikke være noen hele kaker, men ferdig oppdelte små munnfuller.

  

Av skissene gikk jeg videre med den venstre og måtte finne noe som kunne skape høyde bak uten at det ble veldig dominerende. Løsningen ble å lage to plastkasser med pleksiglass fra  Biltema. Til hver kasse brukte jeg 5 stk  30 x  30 cm 4 mm tykk pleksiglass. (  Pris 325 kr /kasse)

Jeg fikk mange tilbakemeldinger om at resultatet var vellykket.

   
Tegningen bidrar også til at jeg får oversikten over alle fat og boller, og alt som skulle på og i dem.  Denne gangen skulle alt fraktes 200 km så det var lite muligheter for elegante løsninger i siste liten. Alt var jo også symmetrisk likt med det store fatet med kransekakestenger og stettfatet med minimuffins i midten. 
På kakebordet var: makroner, kling (delt og rullet sammen), vafler (uten melk, gluten, egg), brownies, sjokoladekake i små biter (uten melk), kokostopper (glutenfri), minimuffins, kranskakestenger, snickers (uten gluten, melk), gulrotkake (uten gluten) og mengder av sjokolade og smågodt.  


Noen gode råd: 
1. Ha god plass mellom hvert fat/glass.
2. Bruk glass med stor åpning og i passe størrelse.
3. Skjeer må ha passe størrelse.
4. Bruk etasjefat og stettfat for å skape høyde og variasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar