Jeg trengte et tilbehør til sjokoladefondant, og tenkte at kirsbærene som lå i fryseren kunne brukes
600 g kirsebær
2 dl vann
2 dl sukker
1 vaniljestang
1 ss potetmel
litt vann
Fjerne steinene i kirsebærene. Stå over den kjelen som skal brukes til kokingen slik at
Kok vann og sukker til en tykk sukkerlake (ca halv mengde) i en annen kjele, og hell det over bærene. Ha i vaniljestangen. Det gikk helt fint å bruke den som hadde tørket, men er den fersk bør den splittes.
Småkok i ca 5 min. Rør inninellom, men veldig forsiktig slik at bærene ikke går istykker.
Til mitt bruk var kompotten litt tynn. Jeg rørte potetmel ut i litt vann, tok kjelen vekk fra plata (rett under kokepunktet) og tilsatte jevningen i kompotten. Det skal ikke koke opp igjen, da blir kompotten seig.
Denne porsjonen var nok til 24 porsjoner når det anrettes. Hvis gjestene skal forsyne seg selv - kanskje nok til 16.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar