Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kirsebærkompott

Jeg trengte et tilbehør til sjokoladefondant, og tenkte at kirsbærene som lå i fryseren kunne brukes

600 g kirsebær
2 dl vann
2 dl sukker
1 vaniljestang
1 ss potetmel
litt vann
Fjerne steinene i kirsebærene. Stå over den kjelen som skal brukes til kokingen slik at 

Kok vann og sukker til en tykk sukkerlake (ca halv mengde) i en annen kjele, og hell det over bærene. Ha i vaniljestangen. Det gikk helt fint å bruke den som hadde tørket, men er den fersk bør den splittes. 

Småkok i ca 5 min. Rør inninellom, men veldig forsiktig slik at bærene ikke går istykker.

 

Til mitt bruk var kompotten litt tynn. Jeg rørte potetmel ut i litt vann, tok kjelen vekk fra plata (rett under kokepunktet) og tilsatte jevningen i kompotten.  Det skal ikke koke opp igjen, da blir kompotten seig. 

 


Denne porsjonen var nok til 24 porsjoner når det anrettes. Hvis gjestene skal forsyne seg selv - kanskje nok til 16.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar