Som vanlig er det ølet som er hovedsaken. Denne gangen var det øl fra fire land; Tyskland, England, Belgia og to fra Norge. Ekstra stas var det at Eisbock fra et bittelite privat mikrobryggeri var kveldens mest fantastiske øl.
Navn
og type øl
|
Bryggeri
|
farge
|
lukt
|
smak
|
Alkohol-innhold
|
pris
|
Spaten
Lagerøl
|
Spaten-Franziskaner-Bräu
|
strågul
|
Lett sitrusmalt. Bittelite hint av fruktdrops
|
Malt, innslag av aprikos, urter og
honning
|
5,2 %
|
|
Hesjeøl
Pale Ale
|
Haandbryggeriet
|
|
røyk og sitrus, aprikos
|
|
6,5%
|
|
Ekstra special bitter
Pale Ale
|
Fullers
|
mahogny
|
|
Balansert,God fylde
malt, karamell, litt pepper
|
|
|
Trippel
Sterk blonde
|
Trappist Chimay
|
|
|
Fyldig, elegant med frisk avslutning
|
8 %
|
|
Eisbock Lagret 2 år
|
Tipi mikrobryggeri
|
|
|
Søtt øl med lun og spenstig smak. Hint av sjokolade.
|
|
|
Vi testet vinene til restemat dagen etter og kan klart anbefale dem. De samme sa også gjestene kvelden før.
Navn
og type vin
|
Produsent
|
farge
|
lukt
|
smak
|
Alkohol-innhold
|
pris
|
Deidesheimer Riesling trocken Drue: Riesling | Weing. Georg Mosbacher, Tyskland | Lys gulgrønn. | frisk | fruktig | 12,5% | |
Gentil Hugel
Riesling, Gewürztraminer, Sylvaner, Pinot Gris, Muscat (Moscatel, Moscato)
| Hugel & Fils, Frankrike | Middels dyp strågul | Fruktig aroma med preg av eple, urter og litt tropefrukt. | Smak preget av sitrus, litt eple, krydder og blomst, ørlite varm ettersmak. | 12,5% | |
Gaznata
Drue: garnacha
| Middels dyp rød | Fokusert aroma med preg av røde bær, urter og blomst | Saftig og preget av modne røde bær, grønne urter og litt blomst, god lengde. | |||
Harveys Bristol Cream
Druer:
Pedro Ximénez, Palomino, Muscat
| Bod. Domecq | Dyp gulbrun | Ren og litt flyktig aroma preget av tørket frukt, karamell og mørk sjokolade. | Preg av tørkete frukter, karamell og litt sjokolade. Ettersmak med god lengde. | 17,5% | |
tobacco road
Drue:
Muscato
| Victorian Alps Winery,Australia | Lys gulgrønn | Sval og aromatisk, preg av drue, blomst og sitrus, hint av tropefrukt. | Ung og fruktig, preg av sitrus, drue og tropisk frukt. |
Forrett: Sjampinjongsuppe
Dessert 1: Bringebærparfait
Dessert 2: Sjokolademousse i tre lag
Innkjøp:
4 kg fårefilet - er bestilt
1 kg røkt svinekam
600 g kaldrøkt laks i skiver
1 pose oksehaler
2 løk
1 persillerot
2 gulrøtter
|
2 l matfløte
3 creme fraîche
1 l H-melk
2 l kremfløte
|
500 g sjampinjonger
1 potte gressløk
1 potte timian
1 sitronmelisse
1 estragon
1 basilikum
5 brokkoli
9 grønne epler
3 kg kokefaste poteter
1 pk hvitløk uten fedd
|
250 g mandler
1 pk maisennamel
1 sukkerkulør
500 g hvit sjokolade
300 g melkesjokolade
400 g mørk sjokolade
1 pk gelatin i plater
1 pk melis
|
Forberedelser:
- dekke bordet
- bestille varer
Torsdag:
- hente varer
- lage mousse
- lage parfait
- sette på kraft
Arbeidsplan:
- steke fårefilet
- steke røkt svinekam og koke kraft på ben + noen kjøtt
- skjære opp og steke sopp
- skjære opp brokkoli
- hakke løk til blinis
- skrelle poteter
- rive ost
- jevne kfraft tilo suppe
- lage saus
- hakke sjokolade
- lage røre til blinis
- ordne fisk (ta ut av emballasjen og løsne skivene)
- dele poteter og koke i fløte
- piske krem
- steke blinis
- ha poteter i porsjonsformer og ha på ost. Dekk med plast.
- 18.00 Varme suppe og ha i sopp
- Steke blinis ca kl 18.15. Dekk med folie.
- Sette på tallerkenvarmere
Gjennomføring av middagen:
- tenne lys på bordet
- helle opp og servere suppe. Husk timian
- Anrette blinis og servere.
- Sette poteter og kjøtt (kan sette inn steketermometer for å holde øye med kjernetemperatur)i stekeovnen på 200 grader.
- Ta ut kjøtt etter ca 15 min.
- Steke epler og brokkoli.
- Varme opp saus.
- Anrette hovedrett. Husk estragon som pynt.
- Ta ut parfait fra fryser.
- Strø på sjokolade, ha på krem og pynt med sitronmelisse.
- Koke kaffe
- Ta mousse ut av forma, skjær i stykker. Anrett på tallerken med jordbær.
Gjestene er med på å anrette maten, bære tallerkener inn og ut.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar