Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kylling og chorizogryte


Nok til 4 personer

4 kyllinglår eller fileter
100 g chorizopølse
1 rødløk
olje eller margarin
1,5 dl rødvin
1 boks hermetiske tomater
2,5 dl vann og ½ terning med hønebiljong
1 ts rosmarin
2 boks kikerter eller hvite bønner
Den opprinnelige oppskriften oppga kyllinglår, noe jeg også brukte. Men det vil være mye mer praktisk med kyllingfliter.

Krydre alle stykkene med salt og kvernet pepper. 
Varm en gryte eller en stekepanne med høye kanter, tilsett litt stekefett og legg i kyllingstykkene. Brun på begge sider.Løft kyllingen ut av gryten så lenge.
Skjær chorizopølsen i skiver. Stek pølsebitene til det freser godt og oljen blir rød. Løft opp pølsebitene, men la oljen være igjen i gryten.


Hakk løken.

Fres løken til den blir myk.  

Tilsett rødvin og la det koke til halvparten av vinen har fordampet. 


Hell i knuste tomater og kyllingkraft. Tilsett rosmarin og la det hele få et skikkelig oppkok.Legg kylling og chorizo tilbake i gryten, og la det hele surre videre, halvveis under lokk, i ca. 1 time. Rør av og til.

Det var meningen at kyllingbitene skulle serveres hele. Jeg kommer til å ta kjøttet ut og dele det i biter. Da kan retten spises med skje. 
Hell av laken fra kikertene/ bønnene, skyll dem godt i kaldt vann og la de få koke med i gryten de siste 5 minuttene. Juster smaken med salt og pepper og dryss over litt hakket persille før servering.

Serveres med godt brød og en frisk grønn salat.

Anbefales.

Jeg fant oppskriften på godt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar