Nok til 4 personer
100 g chorizopølse
1 rødløk
olje eller margarin
1,5 dl rødvin
1 boks hermetiske tomater
2,5 dl vann og ½ terning med hønebiljong
1 ts rosmarin
2 boks kikerter eller hvite bønner
Den opprinnelige oppskriften oppga kyllinglår, noe jeg også brukte den første gangen. Men det vil være mye mer praktisk med kyllingfliter, og det har jeg brukt siden.
Krydre alle stykkene med salt og kvernet pepper.
Ta kyllingen ut og legg på en tallerken.
Stek choritzoskivene til det freser godt og oljen blir rød. Løft opp pølsebitene, men la oljen være igjen i gryten.
Hakk løken.
Fres løken til den blir myk.
Tilsett rødvin og la det koke til halvparten av vinen har fordampet.
Legg kylling og chorizo tilbake i gryten, og la det hele surre videre, halvveis under lokk, i ca. 30 min. Rør av og til.
Ta kyllingfiletene ut av panna, legg de på en tallerken og la de avkjøle litt.
Hell av laken fra kikertene/ bønnene, skyll dem godt i kaldt vann.
Skjær kyllingfiletene i biter og ha i panna.
Tilsett også bønnene.
La det småkoke i ca 5 min.
Juster smaken med salt og pepper og dryss over litt hakket persille før servering. Serveres med godt brød og en frisk grønn salat.
Spis med skje, da får du med all den deilige kraften.
Jeg fant oppskriften på godt
Skjær kyllingfiletene i biter og ha i panna.
Tilsett også bønnene.
La det småkoke i ca 5 min.
Juster smaken med salt og pepper og dryss over litt hakket persille før servering. Serveres med godt brød og en frisk grønn salat.
Spis med skje, da får du med all den deilige kraften.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar