Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kakao


Nok til 6-7 kopper

3-4 ss kakao
4-5 ss sukker
1,5 l  melk


Bruk en kjele på 3 l.
Rør kakao og sukker sammen med litt av melken og varm opp. Rør til alt er løst opp.

Tilsett resten av melken. Kok opp. det er viktig å være i nærheten, melk koker fort over.

Server med en gang i store kopper eller krus. Det er veldig godt med en kule vaniljeis eller stivpisket krem på toppen.

Hell nykokt kakao på termosen. Da holder den seg varm lenge.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar