24 tilbords
Duker: hvite lin
Lys: rosa kubbelys satt på lokkene til norgesglass, hvite høye i rosa lysestaker
Blomster: rosa gerbera i lave glassvaser
Servietter: svakt rosa fra
Salatbar, indrefilet av kalv, spekeskinke, salami, eggerøre, potetsalat, røkt lammelår, waldorfsalat, varmrøkt laks, timianpoteter, karbonader, fletteloff, grove rundstykker.
Her er handlelisten:
1 rødvinspølse
1 kg skinkestek | ||
flatbrød
ananas
| ||
Oppgaver på dåpsdagen
før kirken:
- sette poteter i stekeovnen på 150 grader
- sette lammelår i stekeovnen på 100 grader
- lage eggerøre
- sett på oppvaskmaskinen
før gjestene setter seg til bords:
- øke temperatur på potetene slik at de blir ordentlig stekt
- varme karbonader
- tømme oppvaskmaskinen
- hente alle fatene opp fra kjelleren
- varme loff og rundstykker
- Skjære loff i skiver og rundstykker i to
- ordne drikke:
- vann med lime
- eplemost
- blande kirsebærsaft
- Aass uten
Det er viktig å få satt på kaffe i tide. Jeg beregner 4 kaffedrikkende personer per termokanne.
Oppgaver etter maten:
- rydde sammen maten og sette kaldt
- sette klar på benken et lite spann med pose til matavfallet fra tallerkene
- bære ut tallerkener og dekke tallerkener fra bordet, og sette så mange som mulig i oppvaskmaskinen
- legge bestikket i en boks og sette i tomt skap
i veldig god tid
|
Sette opp meny,
velge bordpynt.
Kjøpe servietter og lys.
Skrive ut bordkort
bake fletteloff |
Fredag 1 uke før
|
Rydde i huset, rengjøring, Vaske filleryer
|
Lørdag
|
Dekke bordet, bake glutenfritt brød
|
Søndag
|
Steke karbonader
|
Mandag
|
Bestille varer.
|
Tirsdag
|
Lage pynt til marsipankake, Bake fletteloff
|
Onsdag
| |
torsdag
|
Ta opp lammelår fra fryser. Hente varer
|
Fredag
|
Steke kjøtt. vaske huset.
|
Lørdag
|
Kjøpe salat.
Lage spekefat, Skrelle og koke poteter, ordne alt til salat (vaske, kutte - legges i plastposer), snitte til waldorf, Lage sauser (salat, potetsalat, waldorf). Pynte kake. Skjære opp skinkestek og oksefilet og legge på fat.
Støvsuge gulvene.
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar