Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Solbærsyltetøy


Jeg synes solbærsyltetøy smaker veldig godt. Derfor lager jeg det hvert år. Alle oppskrifter jeg har sett inneholder vann, det bruker ikke jeg.

1 kg solbær
600 g sukker

Ha bær og sukker i en stor kjele og varm opp ved middels varme.
Øk temperaturen og la det småkoke i ca 10 minutter til det tykner .

Smak på syltetøyet og ha eventuelt i mer sukker.

Avkjøl og ha i passe store plastbegre for frysing.

Metoden med varme glass forklares under Eplegle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar