Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Kollegalunsj 10.juni 2016


Lunsjbuffet

Helstekt indrefilet av okse (brunet i melkefritt margarin)
Helstekt ytrefilet av får (brunet i melkefritt margarin)
Ribbe med honningglaze  (Allergener: soya)
Varmrøkt laks (kjøpt ferdig)
Veganburger Allergener: ingen
Grønnsakskarbonade (Allergener: melk, egg)
Ovnsstekte poteter med timian Allergener: ingen)



Dessert

Rabarbrasuppe med vaniljeis, jordbær og sjokolade (Allergener: melk. Derfor også Risis som er helt uten melk og egg)








Kakebord
Fyrstekake (Allergener: melk, gluten, egg)
Suksesskake  (Glutenfri. Allergener: melk, egg)
Bestefars kokoskake (Allergener: melk, egg, gluten)
Snickerskake (Glutenfri, melkefri Allergener: egg)
Brownies (Glutenfri, melkefri. Allergener: egg)
Gelekake (Glutenfri. Allergener: egg, melk)
Kvæfjordkake (Glutenfri, uten nøtter. Allergener: egg, melk)



Borddekking
Jeg tok utgangspunkt i fargene under låvebrua: murveggen og veden.
Duker i ubleket indisk bomull
Servietter: teglsteinsrøde
Vaser: terakottapotter
Lys: skåler i terakotta. Kubbelys i kremgult, beige, teglsteinsrøde
Blomster: Sommergeorginer i mørk orangerød




























Matberegning til 48

Til salaten
2 isbergsalat (det burde vært 3)
2 lollorosso
3 ruccula
1,2 kg paprika
10 pk cherrytomat
4 slangeagurk
3 pk salatblanding (pinjekjerner, gresskarkjerner, nøtter)

Rømmesaus: 4x3 dl laktosefri rømme, 2 dobpk lettmajones, 2 potter basilikum, 2 bt vårløk

8 kg poteter
3 kg indrefilet av okse  (det burde vært litt til)
2,5 kg marinert fårefilet
7 kg ribbe

10 liter rabarbrasuppe
5 l vaniljeis
1 l risis (som er helt uten melk og smaker mye bedre enn laktosefri is eller tofu-is)
3 kurver jordbær
200 g laktose og glutenfri sjokolade

Det var totalt sju kaker, begrunnelsen for det var at jeg ville vise at man kunne lage kaker som de fleste kan spise. Det kunne klart seg med fem, men det er ikke noe problem med kakerester her i huset. Jeg valgte å lage Kvæfjordkake uten mandler i marengsen fordi det var så mange andre kaker med nøtter.  Jeg ser nå at det burde vært en kake uten egg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar