Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene/innleggene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Julebord 1.juledag 2015


Et tradisjonelt julebord kan aldri bli noe annet enn et tradisjonelt julebord. Rettene er de samme som i fjor, og året før og året før. Det ser likevel ut som om det smaker.







Og rettene er:





















* glasert persillerot










* røkt svinekam

* røkt lammelår









* waldorfsalat


* varmrøkt laks

Varmrøkt laks selges i de største matbutikkene enten i fiskedisken eller vakumpakket i kjøledisken.





* egg og ansjos









* tomat og agurk i skiver med et dryss av salt og pepper

* tebirkes
* frokostbrød

























Etterpå var det julekaker.

Kling, goro, sjakkruter,sandkaker, krumkaker, kransekakestenger, sirupssnipper og smultringer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar