Velkommen

Gjennom 2010 og 2011 hadde jeg publisert mange oppskrifter både på Bestemors hage og på Jul i bestemors hage (gardsjul). Rett før nyttår i 2012 opprettet jeg denne oppskriftssamlingen for å finne enkelt de oppskriftene jeg bruker til vanlig.

Den typiske julemat finnes fortsatt på www.gardsjul.blogspot.com.

I menyen over har jeg laget et oversikt over alle selskaper vi har hatt her på gården. De er koblet til oppskrifter og annen informasjon. De første årene ble det ikke tatt mye bilder verken av borddekking eller maten. Punktet Gjærbakst inneholder en grundig nybegynnerforklaring til å lage gjærdeig.

De siste 10 oppskriftene ligger på forsiden. Alle oppskriftene finnes i den alfabetiske listen til høyre. De mest besøkte oppskriftene er i en liste helt nederst.

Varmt smørbrød/toast

Jeg synes et varmt smørbrød smaker veldig godt, og det gjør de fleste barn også. Denne oppskriften har jeg skrevet slik at 9-10 år kan klare dette selv.

Sånn ser toasten ut når den er klar til å spise.

Det du må finne fram er:
toastjern
loff eller brød i tynne skiver
smør
gul ost
pålegg: saltpølse, salami, servelat osv





Hvis ikke brødet er ferdig skjært opp må du skjære i tynne skiver. Det er lettest å skjære med en brødkniv. Den har tagger.


Sett på toastjernet. Det tar en stund før det blir varmt nok.


Ha på et tynt lag med smør eller margarin. Det er ikke nødvendig, men toasten blir litt saftigere.


Her er det 4 skiver loff. Det er det plass til i mitt toastjern








Legg på alle fire skivene, men pålegg bare på to av dem.
Legg skivene sammen.



Og legg dem inn i toastjernet.

Legg ned lokket og press sammen. Mitt toastjern har en lås på håndtakene foran. Det er litt vanskelig å få den på, men det er viktig for at toasten skal steke.
Toasten er ferdig når brødet er varmt og fått gylden farge, og når osten har smeltet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar